Јавни кампањи

Кампања „Безбедно како дома“

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот – АППТ започна медиумска кампања насловена „Безбедно како дома“ во шест земји од регионот за да ја подигне свеста за безбедно патување и туристички потенцијал. Србија, Албанија, Косово, Бугарија, Полска и Турција се земјите каде што започнува првиот дел од медиумската кампања со цел да се информира и да се подигне свеста за потребата да се почитуваат безбедносните протоколи и да се помине безбеден одмор со спортски активности во безбедни региони и области.

Безбедно како дома

Кампања „Дома си е дома“

Програмата за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ и Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот – AППТ, со поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка, подготвија 10 промотивни видеа за промоција на локалниот туризам. Секое од овие кратки промотивни видеа претставува посебна дестинација во С. Македонија, заедно со идеи за активни туристички активности, како што се велосипедизам, планинарење, качување по карпи итн., во комбинација со гастрономија и култура. Целта на кампањата е да ги поттикне домашните туристи да поминат активен одмор додека истражуваат различни дестинации во нивната земја.

Промотивно видео за Скопје

Промотивно видео за Шар Планина, Тетово и Гостивар

Промотивно видео за Крушево и Прилеп

Промотивно видео за Демир Капија, Кавадарци и Стоби

Промотивно видео за Смоларски, Гевгелија и Дојран

Промотивно видео за Вевчани, Струга и Охрид

Промотивно видео за Галичник и Маврово

Промотивно видео за Преспа, Брајчино и Битола

Промотивно видео за Берово и Пехчево

Промотивно видео за Кратово, Кокино и Куклици

ime-logo-small
sdc-red-1
palladium-1
facebook
instagram